tisdag 7 maj 2013

Marilyn Manson den långa vägen ut ur helvetet av Marilyn Manson & Neil Strauss


Även om jag aldrig har varit ett Manson-fan så var det en upplevelse att läsa och lära känna person bakom sminket. Brian Warner, som han egentligen heter, är en man med starka åsikter på samhället i stort och som tar extrema uttryckssätt att visa sitt missnöje. Bakom låtar som Antichrist Superstar, Slutgarden och Children of Cain återfinns hans starka åsikter som bottnar i den kristna skolningen, som han gjorde allt för att slippa, till det ytliga konsumtion samhället. 




 Du får i boken följa Manson från barndomen fram till 1997, genom mobbning, frikyrklig skola, olycklig kärlek och upptäckten av rockmusiken. Precis som i andra rockstjärnors biografier finns det mycket droger och sex.

Boken pendlar från att vara stundtals ganska vidrig i sina berättelser, som skulle kunna varit inspiration till SAW-filmerna, till underhållande bl.a.  i de överdrivna anklagelser som kom från religiösa grupper i sin strävan att stoppa hans konserter. Här får du svaren på det du undrat över när det gäller hans liv och motgångar. 

Själv hoppas jag på att en fortsättning kommer då denna bok endast sträcker sig fram till år 1997. Skulle gärna vilja veta mer om Columbine-incidenten och anklagelserna mot Marilyn Manson i samband med det. 

Inga kommentarer: