måndag 25 januari 2010

Änglar och Demoner av Dan Brown

Dan Brown är idag känd som en av världens främsta författare i spänningsromaner. Han jobbar som engelsklärare på Phillips Exeter Academy. Intresset för kodlösning har inspirerat honom till att skriva boken ”Änglar och Demoner”. Boken ”Da Vinci koden” är uppföljaren och sedan den publicerades har Dan Brown varit världens mest lästa författare.
Två av hans böcker har även blivit filmatiserade.
Robert Langdon vaknar en natt av ett fax han får från den schweiziska forskaranläggningen, ”CERN”. Han svarar inte. Efter en stund hör han hur ett meddelande skrivs ut. Han går upp ur sängen och bort till faxen när han ser vad som skickats till honom får han en klump i magen. Han skulle aldrig tro att han skulle få se något sådant.

Ett sådant här äventyr har jag aldrig hört talas om i hela mitt liv. Boken har verkligen gått en steg för långt. Men Dan Brown lyckades med att hålla det i balans. Den var väldigt bra skriven. Den hade ett tidsperspektiv på bara några timmar vilket gjorde det hela lite förvirrande men annars var det mycket bra. Jag skulle absolut rekommendera den här boken.
Kaj Giniewski ES1C

Inga kommentarer: