tisdag 2 april 2013

Jag är Ozzy av Ozzy Osbourne & Chris Ayres



Jag är Ozzy
är en biografi om och av The Prince of Darkness - Ozzy Osbourne. Mest känd är han nog som sångaren i hårdrocksbandet Black Sabbath. I boken får du följa hans resa från barndomen fram till i dag.

I boken berättar han om sina drogproblem och hans galna upptåg genom åren. Det är genom hans ögon du får följa historien om hans liv så här långt. Du kan räkna med ett och annat gott skratt genom boken, vilket mycket speglar hans  personlighet. 

Om du följt serien The Osbournes så kan du känna igen honom  i boken. Alla de galenskaper man fick ta del av i serien får på något vis en förklaring i boken. Familjen känns helt plötsligt inte längre lika tokig, utan ganska normal efter omständigheterna.

Översättningen är tyvärr inte den bästa, men om man väljer att ha överseende med de konstiga och kantiga ordvalen så kan man läsa denna på svenska. Den talspråkliga texten gör sig ändå bra i svensk dräkt.

Kuriosa 
Om du  har läst Dirt så kommer du att känna igen många av de händelser som beskrivs i den här boken, fast med ett annat perspektiv. De amerikanska sleazerockarna och de brittiska metalgubbarna delade ju trots vissa skillnader en fascination för vilt leverne.

Inga kommentarer: