måndag 8 april 2013

Bruce Dickinson: Biografin om sångaren i Iron Maiden av Joe Shooman








Bruce Dickensson, sångare i Iron Maiden, ett av världens största hårdrocksband! Där hade väl de flesta av oss varit nöjda i livet, men inte Bruce! 









Läser du den här boken för att främst läsa om Iron Maiden så kan den kännas trög i starten. Skälet till det är att det ägnas mycket tid åt Samson, bandet som var på gränsen att slå igenom när Dickinson fick erbjudandet om att börja med Iron Maiden. Bruce Dickinson är välutbildad med många järn i elden -  författare, pilot, fäktare, radioprogramledare mm. Som person framställs han som  jordnära och sympatisk med barnasinnet kvar. Dickinson lever ett annat liv än vad man kan förvänta sig av en sångare i ett av världens största hårdrocksband. Här är det inte en massa partajande som i böckerna Dirt eller Slash utan ett lugnare liv, där han har andra åtagande, även om det slinker ner en och annan öl. 

Om du vill veta mer om sångaren i Iron Maiden så ska du definitivt läsa denna bok.  Du får följa Bruce Dickinsons liv och karriär utifrån författarens ögon. Shooman har som underlag för biografin använt andra personers berättelser samt olika typer arkiv. 

Inga kommentarer: