onsdag 24 juli 2013

Magikerna av Lev Grossman

Boken handlar om 17-åriga Quentin Coldwater som längtar bort från sin tillvaro i Brooklyn, New York. Han vill ha en förändring i sitt liv och försöker genom att läsa fantasyserien om Fillory rymma bort från sin verklighet till en annan. Plötsligt händer det, Quentin blir antagen till en skola han inte visste existerade, en skola för begåvade magiker. Där han förutom en tuff utbildning stöter på vänskap, kärlek, sex, alkohol, droger och en magisk värld!

Helt klart fyller denna bok sin genre, men med en annan infallsvinkel än vad den vanligt vis gör. Här har du Quentin som är olycklig i sitt vanliga liv och det beror inte på några elaka styvföräldrar, utan på honom själv och hans egna liv, vilket gör det hela mer realistiskt och trovärdigt! När har du själv känt att ditt liv bara är och du skulle behöva något nytt för att komma ur ditt ekorrhjul?

I boken kan du tydligt hitta anspelningar på andra litterära verk inom genren och kanske kan det ge dig mersmak att prova någon annan bok eller helt enkelt ge dig en extra utmaning att komma på vilka böcker de kommer ifrån?

Denna bok skulle verkligen göra sig bra som film med dess fantastiska miljöbeskrivningar, som gör att du kan se det framför dig. Boken har verkligen fått en blandad kritik och det är verkligen upp till läsaren att avgöra vad den tycker! Jag hoppas dock innerligt att den blir en film för jag tror verkligen den skulle bli helt strålande på bioduken!

Inga kommentarer: