fredag 8 mars 2013

Överenskommelser av Simona Ahrnstedt




Gillar du romantiska eller historiska berättelser?
Då ska du läs boken Överenskommelser av Simona Ahrnstedt.

Boken handlar om Beatrice Löwenström som växt upp med sin far i Uppsala i den akademiska världen, där hon har fått vara en del av den. Hennes far avlider dock och hon tvingas flytta till sin farbror i Stockholm för att överleva. Där kommer hon att leva i ett konventionellt borgarliv, där hon inte längre kan agera som hon tidigare gjort. Under ett besök på Operan korsas hennes väg med den efterfrågade ungkarl Seth Hammerstaal. En passion mellan dem uppstår och från den dagen kommer deras vägar ständigt korsas i olika sammanhang.

Beatrice är en stark, intelligent och frispråkig kvinna som säger vad hon tycker, detta gör att hon ofta hamnar i knipa hos bland annat sin farbror Wilhelm Löwenström. Hennes farbror smider planer bakom hennes rygg och gör överenskommelser som från tar henne lycka, frihet och möjligheter att följa kärleken. 

I boken får du ta del av hur det svenska samhället fungerade under 1800-talet och dess syn på kvinna och hennes plats i världen. Berättelsen i sig är oerhört intressant och komplex och du vet aldrig vad som händer runt andra hörnet. Ahrnstedt har verkligen lagt ner tid för att göra den historisk riktig och trovärdig, vilket för mig som läsare uppskattas. 

Inga kommentarer: