onsdag 12 januari 2011

Farsta fritt fall

Farsta fritt fall är Ulrika Lidbos andra roman. Den första boken ”Decembergatans hungriga andar” tyckte jag var fantastiskt bra. Se omdöme lite längre tillbaka i bloggen. Den handlar om Jenny som har ätstörningar och det handlar om alla människor runt omkring som väljer att inte se, eller som inte har förmåga att se.
Hennes nya bok Farsta fritt fall handlar också om relationer – mellan ungdomar och vuxna och mellan ungdomarna själva. Henrikas pappa har drabbats av hjärtinfarkt och som polis riskerar han att bli förtidspensionerad. Det vill han inte och när han erbjuds en tjänst i Stockholmsförorten Farsta flyttar familjen dit. Farsta är väldigt olikt Lund. Henrika gör allt för att passa in, men trots ett stort mått av positiv anda fungerar det inte alls som hon tänkt sig. Mira är tjej som har andra förutsättningar än Henrika, hon lever med sin mamma som inte alltid kan ta hand om sig själv – och minst av allt ta hand om Mira också. Miras och Henrikas vägar möts på olika sätt.
Boken var bra och man tycker om att följa Henrika och Mira och deras kamp för att få vardagen att flyta trots hinder i form av t ex föräldrar som måste ”övervakas”.

Inga kommentarer: