tisdag 18 augusti 2009

Sista berättelsen om oss av Mats Berggren

Mats Berggren har tidigare skrivit flera bra ungdomsböcker t ex Blåögd och Sent ute. Ofta handlar böckerna om moraliska svårigheter. Den här boken handlar om skuld.



Så här beskriver förlaget boken:


"Mattias läser biologi första terminen på universitetet. Han är också tillsammans med sin flickvän Hanna med i Fältbiologerna som planerar demonstrationer mot bilismen. En dag ringer det på dörren och Mattias återser sina gamla kompis och namne Mattias efter tre år. De har varit bästa vänner, men något inträffade när de båda råkade förälska sig i samma tjej, Emma. De båda vännerna bygger långsamt upp sin vänskap igen, men incidenten med Emma lever fortfarande outredd kvar tills Mats flickvän Hanna plötsligt ställer frågan: Vad hände egentligen med den där Emma?Mats Berggrens ungdomsroman handlar om unga miljöaktivister, som kämpar mot massbilism, motorvägsbyggen och klimatförändringar. Men också om kärlek, vänskap – och framförallt om hur det kan vara att känna stark skuld och låta sitt liv styras av den."

Det var först i slutet av boken som jag tyckte den blev intressant, när det otänkbara inträffar och skulden som varit ständigt närvarande under tre år griper tag om Mattias ännu mer. För dig som är intresserad av miljö, djur och natur och som någon gång känt skuld.......

Inga kommentarer: