torsdag 20 oktober 2011

Långt från Holjekroken av Patric Eghammer

Jag har läst något riktigt roligt och bra! Det är boken Långt från Holjekroken av Patric Eghammer. Känner ni igen namnet är det inte så konstigt. Han har gästspelat på Heleneholms gymnasium som lärare.
Boken beskriver också ett liv på gymnasieskolan, närmare bestämt S:t Petri läroverk och den tvååriga musiklinje som fanns där innan musikutbildningarna flyttade till Heleneholm. Jag tyckte boken var riktigt rolig att läsa med mycket igenkänning, både bland de lärare som dyker upp och härliga Malmömiljöer. Så här är baksidestexten:


Det är den 3 juni 1987 och utspark på S:t Petri läroverk i Malmö. Verkligheten tycks ha hunnit ikapp Ludvig Niklasson som lämnat bruksorten Olofström och nu snart gått ut gymnasiets tvååriga musiklinje. Men han har inte kommit in på musikhögskolan. Hans flickvän har gjort slut. Han har ansökt om vapenfri tjänst men inte fått besked. Framtiden är oviss och minnen och vaga drömmar sliter honom bort från nuet. Han blir tvungen att vakna. Finns den enda rätta? Var är hem? Varför blev bästisen Erik som en främling? Är det alltid fel att döda?
Och spökar det verkligen på skolans vind?
Patric Eghammer fick en uppmärksammad debut med Lennon i Holjekroken. Långt från Holjekroken är den fristående fortsättningen.

PS. Ska försöka få tag i Patrics förra bok: Lennon i Holjekroken också.

1 kommentar:

Patric sa...

Lennon i Holjekroken går att beställa här:
www.diktochverklighet.se

Hälsningar Patric