måndag 25 oktober 2010

Långa serier

Gillar du att läsa böcker som följetong? Här kommer tips på några serier som finns i bibblan på Heleneholm.
Har du läst Legenden om Darren Shan? Om inte kolla in hemsidan för inspiration: http://www.darrenshan.se/



Sagan om Drakens återkomst
En fantasyserie skriven av Robert Jordan som handlar om en värld med många intressanta personer i samt även en tydlig skillnad mellan de onda och de goda krafterna i världen.

Väktarens lärling av Joseph Delaney

Väktarens lärling utspelar sig i ett ospecificerat England för ett antal sekler sedan. Författaren har fångat det ödsliga, spöklika landskapet och tillsammans med häxor, gastar, benknotor, halvruttna kroppar får det läsaren att rysa från första till sista sidan.

Skivvärlden Ständigt växande och mycket skojig fantasybokserie av Terry Pratchett.

Ful av Scott Westerfeld
Ful" är första delen i en trilogi av Scott Westerfeld.
En uppslukande äventyrsroman om kärlek, miljöförstöring, skönhetsoperationer och normalitet. Den ställer på allvar frågan: Vill du att det här ska bli mänsklighetens framtid? "


Richelle Mead

Richelle Mead skriver Urban Fantasy och har i Sverige främst blivit känd för sin serie Vampire Academy. Hon har skrivit många fler serier som är väl värda att läsa. Vi har dem på engelska.

Georgina Kincaid Series
Dark Swan Series
Vampire Academy Series
Läs mer på Richelle Meads hemsida: http://www.richellemead.com/index.htm


House of night
P.C. Cast och Kristin Cast (mor och dotter) har tillsammans skrivit en vampyrserie ”House of night”. Serien handlar om Zoey Redbird och hennes värld där människor och vampyrer lever sida vid sida. Zoey blir uppspårad av en kille som letar efter tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken på att hon nu tillhör natten. Hon reser till Nattens hus där man fysiskt blir vampyr. Finns både på engelska och svenska

The Luxe/ Deluxe
Är en bokserie om kärlek i historisk miljö. Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt, skandalösa liv. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade _Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken.
Böckernas omslag pryds av vackra flickor i fantastiska klänningar.
http://www.bytseries.com/the-luxe/

Inga kommentarer: