onsdag 11 mars 2009

När det kommer en älskare

Idén till den här boken lär Mats Wahl ha fått när han såg en bild på ett hus till salu. Sedan hade han bilden på datorskärmen i tre år innan historien blev till.

Huvudpersonen i boken, Tom, har precis flyttat tillsammans med sin mamma och sina två halvsyskon till hans mormors gamla hus på landet.

Den nya skolan är stökig och plötsligt hamnar Tom i situationer han inte befunnit sig i tidigare. Även hemma kan det vara svårt att få vara i fred. Halvbrorsan Morgan är en outhärdlig pina och gamla mannen i huset bredvid ställer konstiga frågor som får Tom att börja fundera på vad som hänt tidigare i familjen.
Varför har inte mamma berättat?

Tom och hans syskon är vana vid att det ofta dyker upp älskare till mamman. Älskaren i den här historien känns osympatisk från början - han verkar mer intresserad av dottern än mamman.
Tom är en smart kille som funderar mycket och som har väldigt mycket att fundera kring. Det händer hela tiden saker kring Tom och till sist blir det för mycket att hantera och Tom kan inte styra över sina handlingar.

Inga kommentarer: