tisdag 21 december 2010

GOD JUL!

God jul på er alla. Ha en härlig julläsning.

Imagine (Library Advocacy Day) from Joyce Valenza on Vimeo.



fredag 17 december 2010

Facebook


Nu finns Heleneholms gymnasium på Facebook. Gå in och gilla!


onsdag 15 december 2010

För bra för att dö av Christina Whaldén

Såhär skriver Soha i BF 1B om boken efter att endast ha läst inledningen av boken:
Jag tyckte att titeln beskriver hela handlingen därför tycker jag att bokens titel är bra. Med bra menar jag att orden som är valda för titeln gör att läsaren får en kort, intressant och hastig inblick i bokens innehåll.

I boken skrivs det:
” Hon granskar sig själv skoningslöst.”
”Vad fet hon är”
” Vågar inte ställa sig på vågen och kolla om det är så”
”Hon är så ful”
” Vad är det för barnsligheter att stå och glo på sig själv naken framför spegeln”
” Håller hon på och blir dum på riktigt nu?”
” Tokig?”
”Är det så?”
” Hon som är så ful”
” Och i USA är alla så feta, där skulle hon säkert smälta in bra”
Om hon bara överlever i skolan och lyckas ta sig både på och av bussen utan att bli nedslagen eller spottad på, då har hon ännu en natt till sitt förfogande”

Det intryck som jag får är en medkänsla men även ett intresse för att läsa vidare, och se hur behandlingen fortsätter. Det är en fascinerad och fängslande bok som gör att man får fler intryck som gör mig mer sugen på att läsa.

Jag upplever att huvudpersonen i boken inte kommer att ha det bra eftersom mobbningen aldrig kommer att sluta. Stella kommer aldrig ha ett bra liv. Denna föraning har jag eftersom dessa sorglösa och skrämmande kapitlarna gör att man har för sig att boken kommer att sluta dåligt.
Skriven av: Soha Diab Bf1b

Millenniemålen

SP3A HIP har gjort en fin liten bok om Millenniemålen. Boken är en lärobok som riktar sig till elever i årskurs tre i grundskolan och handlar om de åtta olika millenniemålen FN har satt upp. Finns att låna i biblioteket.


Du kan läsa mer om FN och milleniemålen på FN:s hemsida http://www.sfn.se/fn-info/vad-gor-fn/utveckling-och-fattigdomsbekampning/millenniemalen/




Eller i DAGDOK som är en utmärkt svensk sida för FN-information


måndag 13 december 2010

Bree Tanners andra liv

En värld där törsten efter blod är större än allt annat. En värld där övernaturliga och hungriga vampyrer ”hugger in” om nätterna. Välkommen till vampyrernas verklighet, om man dras med in i Stephenie Meyers värld.
Detta är en fristående roman till den populära ”Twilight”-serien. Den bör läsas i samband med den tredje boken i serien, Ljudet av ditt hjärta. Anledningen till det är att Bree Tanners andra liv är samma histora som Twilight-seriens tredje bok, fast från en annan persons perspektiv. Istället för att följa den vanliga människan Bella Swan, får man nu istället läsa om Bree Tanners vardag som ”nyfödd” vampyr. Hon bor tillsammans med en klan bestående av andra nyfödda. Gemensamt är att de är skapade av samma, mystiska person. Klanen är i luven på varandra i princip varje dag, och det gör framtiden svår att förutspå. Men när hon väl lärt känna Diego förändras livet för alltid.Bree Tanners andra liv är en informativ bok om vampyrernas värld. Man får ta del av en helt ny histora, samtidigt som man känner igen mycket (om man läst de andra böckerna). Meyers språk för att förmedla Brees känslor och tankar är slående. En bok man verkligen kan drömma sig bort med, för att släppa taget om verkligheten en stund. Det enda som känns som en besvikelse är att boken är ganska händelselös. Vampyrer är till naturen våldsamma, men när hon inte ordnar lunch är det våldsammaste hon gör att morra.
Skrivet av Isabelle Davidsson, praktikant

torsdag 9 december 2010

Nobeldagen 10:e December

Dags för stora festligheter och Nobelprisutdelning.

Passa på att läs en bok av någon av alla fantastiska Nobelpristagare under jullovet.




© Nobelstiftelsen

Man kanske tror att om man har fått nobelpriset i litteratur skriver man jättesvårt och krångligt, men så behöver det inte alls vara.
Läs något av t ex John Steinbeck, Ernest Hemingway eller min absoluta favorit Gabriel García Márquez

Här är Nobelpristagare i litteratur de senaste 50 åren.

Hur många har du läst?

2010 – Mario Vargas Llosa
2009 – Hertha Müller
2008 – Jean- Marie Gustave Le Clézio
2007 - Doris Lessing
2006 - Orhan Pamuk
2005 - Harold Pinter
2004 - Elfriede Jelinek
2003 - J. M. Coetzee
2002 - Imre Kertész
2001 - V. S. Naipaul
2000 - Gao Xingjian
1999 - Günter Grass
1998 - José Saramago
1997 - Dario Fo
1996 - Wislawa Szymborska
1995 - Seamus Heaney
1994 - Kenzaburo Oe
1993 - Toni Morrison
1992 - Derek Walcott
1991 - Nadine Gordimer
1990 - Octavio Paz
1989 - Camilo José Cela
1988 - Naguib Mahfouz
1987 - Joseph Brodsky
1986 - Wole Soyinka
1985 - Claude Simon
1984 - Jaroslav Seifert
1983 - William Golding
1982 - Gabriel García Márquez
1981 - Elias Canetti
1980 - Czeslaw Milosz
1979 - Odysseus Elytis
1978 - Isaac Bashevis Singer
1977 - Vicente Aleixandre
1976 - Saul Bellow
1975 - Eugenio Montale
1974 - Eyvind Johnson, Harry Martinson
1973 - Patrick White
1972 - Heinrich Böll
1971 - Pablo Neruda
1970 - Alexandr Solzhenitsyn
1969 - Samuel Beckett

tisdag 30 november 2010

LUNCHMUSIK

Äntligen blev det lunchmusik i biblioteket igen!


Snön gnistrade, solen sken och musiken var fantastisk.

Den här gången blev det massor av gitarrmusik. Det är fantastiskt roligt att våra elever vill visa vad de kan för varandra med en enkel inramning i biblioteket. Idag var det många som kom förbi för att lyssna en stund, och det är precis så det är tänkt.

Jag är verkligen imponerad av alla flinka, snabba fingrar över strängarna.


Rita i Es2A startade med ett klassiskt stycke.



Emil i Es2B fortsatte med ytterligare två klassiska verk.




Sedan fick vi sång av Angelica Shirazi med eget gitarrkomp. Sist ut var Tyko Carling som spelade Hot Swing.
Tack Rita, Emil, Angelica och Tyko för att ni förgyllde lunchen med er musik.
TOPP!!

tisdag 23 november 2010

2010 ÅRS AUGUSTPRISTAGARE UTSEDDA

Spill. En damroman
av Sigrid Combüchen

Juryns motivering löd:"Vad är fakta och vad är fiktion i Sigrid Combüchens roman "Spill" och vem har tolkningsföreträde? Den "verkliga" Hedvig, som i brev berättar för författaren om sitt unga liv på 30-talet, eller Hedda, den skapade gestalten? Författarjaget försjunker i decenniets dofter och detaljer och låter damromanen handla såväl om sömnad och torftiga inackorderingsrum som om förtryck och frigörelse, medan den "verkliga" Hedvig vill leva i nuet och inte se sitt liv som förspillt.Sigrid Combüchen har skrivit en imponerande roman, stilistiskt och tekniskt formfulländad med många perspektivskiften, som ger henne möjlighet både att berätta underhållande om ett människoliv och att med intellektuell stringens reflektera kring det egna skrivandet."

Länk till Augustpriset, svenska förläggarföreningens litteraturpris

torsdag 18 november 2010

Engångsligg av Josefin Palmgren


Citat ur "Engångsligg":"Ibland är det som att mina tjejkompisar också är engångsligg. Vi träffas och de vill inte riktigt ha mig och jag vill inte riktigt ha dem men vi är ensamma och därför hänger vi med varandra ett litet tag. Och ibland är det som att mitt liv är ett enda stort engångsligg."

Den här boken handlar om Klementin som är en 20-årig, lite vilsen tjej som praktiserar på reklambyrå och flaxar runt mellan Stureplanskrogar, har halvförhållanden och fyllekompisar och har stort behov av bekräftelse. Det viktigaste i livet verkar vara att ha kul och att ligga. Så mycket ligga blir det nu inte eftersom en svampinfektion i underlivet hindrar henne. Det verkar inte bekomma henne alltför mycket.

Vill man läsa en bok om en ung tjej som jobbar på reklambyrå och festar så är det här boken. Jag tycker dock lite synd om Klementin som känns väldigt ytlig och vilsen med relationer utan djup. Hon verkar använda sig av vänner för sina egna behov och hennes tankar vad gäller genus är oroande t ex: "Jag funderade på det där med tjejer. Varför de så sällan är roliga i jämförelse med killar". Hon vill antagligen inte träffat de roliga tjejerna bara, för då finns det ju risk att de är roligare än henne.......
Författaren har sagt att hon när hon började skriva utgick från sig själv, men det blev betydligt roligare om hon lät Klementin gå lite längre i allt hon företog sig. Själv säger Josefin om sin bok: "Engångsligg" är en psykologisk studie i att vara ung tjej i en tid där allt bara flyter omkring och ingenting är konstant. En generationsroman som inte klagar på samhället men som skildrar det".

Romsk kulturvecka

I samband med att det är Romsk kulturvecka har vi en fotoutställning i biblioteket från Romska kulturcentrat i Malmö.




Visste ni t ex att romerna har en egen flagga.

Välkomna till biblioteket, utställningen finns bara där idag (torsdag) och imorgon (fredag).

OBS! Endast öppet för elever på skolan.

måndag 15 november 2010

Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell

"Välkomna ska ni vara till livet med Nora Jonasson! Här älskar man människor som inte älskar tillbaka. Här pluggar man till prov man ändå misslyckas på. Här blir man bjuden på fester men orsakar istället katastrofer på balkonger. Här är man vän med vänner som plötsligt tycker att man är ett riktigt svin. Här tror man att man är på ett visst sätt men så är man tydligen inte det."Tänk att det kan vara så svårt, livet. Fast Nora har det egentligen inte så förfärligt. Inte skär hon sig i armarna eller stoppar fingrarna i halsen, men ändå känns det som om hon inte duger, inte är tillräckligt smart, snygg, smal, cool. (Alfabeta förlag)

Utrensning av Sofi Oksanen

Det här var en fantastisk bok. Väl värd alla litteraturpriser den fått! En bok helt i min smak med ett enkelt och vackert språk som berättar om hemskheter och övergrepp som utspelat sig i Estland för inte så länge sedan. Själv har jag inte alls läst mycket om Estland eller ens varit intresserad av att läsa något kring Estlands historia, men tänk så spännande och lärorikt det kan vara. I boken beskrivs hur storpolitik och yttre händelser påverkar den enskilda lilla människan. Boken handlar om Aliide som var en helt ung kvinna då hennes hemland ockuperades av Sovjet. Hennes förbjudna kärlek till systerns man leder till det som eftervärlden stämplar som förräderi. Hon lyckas dock gå vidare, resa sig efter övergrepp och finna vägar för att hantera både det hon gjort och det hon utsatts för, tills en ung kvinna bokstavligen faller ner på hennes jordlott. Boken väcker många frågor: hade Allide något val? Hur skulle man själv agerat i sådan utsatt situation, vad får man egentligen göra mot varandra? Som sagt, mycket intressanta frågor och en läsupplevelse jag varmt rekommenderar.

fredag 29 oktober 2010


HA ETT FANTASTISKT HÖSTLOV!!!

Hämta spökhistorier och andra läbbiga historier i biblioteket.

Ajvide Lindqvist, John. Låt den rätte komma in
Ajvide Lindqvist, John. Hanteringen av odöda
Ajvide Lindqvist, John. Vampyren i Blackeberg (Låt den rätte komma in som lättläst)
Även Dracula och Frankenstein finns som lättläst
Cras, Bengt-Åke. 7 rysare
Grans, Sara. Kom närmare (En riktig nagelbitare är och den är kort också)
Jagues, Brian. Sju hemska historier
Kandre, Mare. Aliide, Aliide
King, Stephen. Allt kan hända - 14 mörka berättelser
King, Stephen. Majsens barn
King, Stephen. Signal (roman om teknik som spårar ur – ringsignalerna från mobiltelefoner gör människorna till monster)Koontz, Dean R.
Leandoer, Kristoffer. Strandridare och 13 andra skräcknoveller
Lidbeck, Petter. Allhelgonaoffret
Lovecraft, H P. Pickmans modell och andra noveller (- den bäste skräckförfattaren som finns enligt en av mina elever)
Marklund, Andreas. Skördedrottningen
Meyer, Stephenie. Om jag kunde drömma
Niemi, Mikael. Kyrkdjävulen
Niemi, Mikael. Blodsugarna
Nordin, Magnus
Poe, Edgar Allan.
Shan, Darren. Vampyrens medhjälpare
Shan, Darren. Skräckens cirkus
Shan, Darren. Vampyrernas berg
Shan, Darren. Dödens tunnlarShan, Darren.
Prövningarnas tidShelley, Mary. Frankenstein

måndag 25 oktober 2010

Långa serier

Gillar du att läsa böcker som följetong? Här kommer tips på några serier som finns i bibblan på Heleneholm.
Har du läst Legenden om Darren Shan? Om inte kolla in hemsidan för inspiration: http://www.darrenshan.se/



Sagan om Drakens återkomst
En fantasyserie skriven av Robert Jordan som handlar om en värld med många intressanta personer i samt även en tydlig skillnad mellan de onda och de goda krafterna i världen.

Väktarens lärling av Joseph Delaney

Väktarens lärling utspelar sig i ett ospecificerat England för ett antal sekler sedan. Författaren har fångat det ödsliga, spöklika landskapet och tillsammans med häxor, gastar, benknotor, halvruttna kroppar får det läsaren att rysa från första till sista sidan.

Skivvärlden Ständigt växande och mycket skojig fantasybokserie av Terry Pratchett.

Ful av Scott Westerfeld
Ful" är första delen i en trilogi av Scott Westerfeld.
En uppslukande äventyrsroman om kärlek, miljöförstöring, skönhetsoperationer och normalitet. Den ställer på allvar frågan: Vill du att det här ska bli mänsklighetens framtid? "


Richelle Mead

Richelle Mead skriver Urban Fantasy och har i Sverige främst blivit känd för sin serie Vampire Academy. Hon har skrivit många fler serier som är väl värda att läsa. Vi har dem på engelska.

Georgina Kincaid Series
Dark Swan Series
Vampire Academy Series
Läs mer på Richelle Meads hemsida: http://www.richellemead.com/index.htm


House of night
P.C. Cast och Kristin Cast (mor och dotter) har tillsammans skrivit en vampyrserie ”House of night”. Serien handlar om Zoey Redbird och hennes värld där människor och vampyrer lever sida vid sida. Zoey blir uppspårad av en kille som letar efter tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken på att hon nu tillhör natten. Hon reser till Nattens hus där man fysiskt blir vampyr. Finns både på engelska och svenska

The Luxe/ Deluxe
Är en bokserie om kärlek i historisk miljö. Manhattan 1899. I en värld av lyx och bedrägeri - lever några ungdomar farligt, skandalösa liv. Med sin fina familjs goda rykte att tänka på tvingas den unga, vackra och mycket omsvärmade _Elizabeth Holland att välja mellan sina familjeplikter eller den sanna kärleken. Den förbjudna kärleken.
Böckernas omslag pryds av vackra flickor i fantastiska klänningar.
http://www.bytseries.com/the-luxe/

onsdag 20 oktober 2010

FN-dagen


Den 24 oktober varje år uppmärksammas FN genom en särskild FN-dag.

FN (Förenata Nationerna) arbetar för fred i världen och ekonomiska och sociala framsteg. Ingen annan organisation kan sägas företräda alla världens länder på det sätt som FN gör. FN arbetar framförallt med tre stora områden, dessa är:


  • Fred säkerhet nedrustning


  • Mänskliga rättigheter och demokrati


  • Utveckling & fattigdomsbekämpning

  • Du kan läsa mer om FN och dess arbeta om du följer länken http://www.fn.se/fn-info/

Vi uppmärksammar naturligtvis dagen genom att ge en massa spännande boktips som handlr bl a om mänskliga rättigheter:



Abdel-Fattah: Ser mitt huvud tjockt ut i den här? ; Tio saker jag hatar med mig själv

Alakoski: Svinalängorna

Brinkemo: Dumpad

Ben Jelloun Tahar: Sandbarnet

Beros: Fångarnas kör

Brantenberg: Egalias döttrar

Briscoe: Äcklig Lz Briscoe

Casta: Spelar död

Dardenne: Jag väljerlivet

Dirie: En blomma i Afrikas öken m. fortsättning

Ellis: Den osynliga flickan

Engström: Isdraken

Fugard: Tsotsi

Gardell: En komikers uppväxt m. fortsättningar

Golding: Flugornas herre

Grennvall: Sjunde våningen Hci

Guène: Kiffe kiffe imorgon

Gustafsson: Maskrosungen

Guillou: Ondskan

Hirsi Ali: Kräv er rätt! Ohj

Kharouma: Allah gör som han vill

Latifa: Mitt förbjudna ansikte

Mankell: Eldens gåta m. fortsättningar

Naidoo: På andra siddan sanningen

Natasja T: Såld

Nilsson: Svenne

Pipping: Kärlek och stålull

Satrapi: Persepolis

Swindells: Blackout

Trench: Medan andra lekte


Wahldén: Heder; Kort kjol

Wahlström: Emine

Whyman: Rätt att döda

Zak: Alex Dogboy m.

Zak: Pumans dotter











måndag 18 oktober 2010

Ny musiktidning

Musikhögskolan LIVE
Musikhögskolan Live är en ny musiktidning och en ny mötesplats för alla musik- och kulturintresserade.Den innehåller intressanta artiklar och aktuell information om olika kulturevenemang inom de mest skiftande musikaliska genrer.
Tidningen finns att låna i biblioteket (vi har även några att dela ut). Den finns också att hämta på Stadsbiblioteket, Kulturskolan, Café systrar och bröder, Malmö musikaffär, Sandbergs musik, Musikbörsen, Hi Pro Musik, Konserthuset, Operan, Palladium, Malmö högskola. Den finns också att läsa på nätet på den här länken:

tisdag 12 oktober 2010

Lunchmusik

Lunchmusiken INSTÄLLD

LUNCHMUSIK

LUNCHMUSIK I BIBLIOTEKET
IDAG TISDAG 12/10

måndag 4 oktober 2010

Musikblogg

kolla gärna in Malmö stadsbiblioteks musikblogg:

http://msbmusikbloggen.wordpress.com/

tisdag 28 september 2010

Digitalt lärande

Så stort och spännande det var på mässan!
Lyssnade på flera intressanta föredrag om hur läromedel anpassades efter internet.
Studentlitteratur har redan lagt läxhjälp, övningsuppgifter m m på webben. I engelska finns läromedlet Magic och Read and Log On. Det var intressant att se hur man använde dessa läromedel.

Användbara tips:
www.tyda.se här kan man översätta ord och få ordet uppläst
www.xtranormal.com här kan man spela in film med animerade figurer - finns på flera språk

En av föreläsarna pekade på hur viktigt det var att prova de digitala utmaningar som finns och menade att både elever och lärare lärde sig mycket genom processen. Hon pekade på följande citat "the best way to predict the future is to invent it".

E-böcker pratades det en del om och att försäljningen har ökat. ePub är ett nytt format. Förlagen har ännu inte kommit fram till hur försäljning av e-böcker ska gå till. Det är dock klart smidigare att använda den digitala tekniken.

FOSTERLAND

Jag besökte även ett seminarium som handlade om fosterland och barndom. Det var författarna Fredrik Ekelund och Dilsa Demirbag-Sten som diskuterade detta ämne. Båda har nyligen kommit ut med romaner om sin barndom. Fredriks bok Fadevår, tack för ljuset! handlar om när han som liten pojke på 1960-talet flyttade till Malmö och Djupadal och som ende upplänning började i en klass med bara skåningar. Han hävdade sig genom fotbollen, hade det inte varit för den hade han haft svårt att klara sig i den nya miljön.

Dilsa berättar i sin bok Fosterland om sin flytt till Sverige från en liten by i Kurdistan. För henne var det ilskan och aggressiviteten som blivit hennes drivkraft. Nu slåss hon genom att skriva böcker och debattera om kvinnors rättigheter, integration, frihet och människors lika rätt.

Likheten mellan de båda författarnas uppväxt kan tyckas väldigt olika men vissa beröringspunkter finns. När Fredrik flyttar till nybyggt område i Malmö, där allt är väldigt "modernt" och nytt kan han se vissa likheter med Dilsas flytt till Sverige.

Båda böckerna verkar väldigt spännande och måste genast läsas!!

måndag 27 september 2010

Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck

Vill du läsa en bok om en helt vanlig kille som råkar ut för helt vanliga saker??

Viss igenkänning utlovas hos många (även tjejer). Andreas är som sagt en helt vanlig trevlig kille som en dag måste flytta hem till sin pappa på landet efter att ha bott hos mammani stan. Hon har nämligen äntligen fått jobb i Stockholm som ligger ganska långt hemifrån. Strax efter flytten sviker hans söta flickvän honom och han upplever även att kompisarna sviker. Saker som aldrig händer inträffar plötsigt. En ganska sympatisk bok om en sympatisk kille. Rekommenderas halvhjärtat.....

Skräck på bokmässan

Jag var och lyssnade på ett samtal om skräck i vardagen med bl a Magnus Nordin. Han har skrivit många spännande böcker som är väldigt läskiga och är expert på att trolla fram skrämmande varelser som är förankrade i vår vardag. Magnus Nordin fick bl a frågan: Varför skriver du om skräck i vardagen? Han berättar att han alltid gillat skräck och thrillers. När han var barn upplevde han inte alls skräckfilmer som obehagliga utan mer lustfyllda. Han skriver helt enkelt om sådant som han själv skulle gillat som ungdom, ja även som vuxen.

Han har ett förflutet som lärare och flera av hans böcker utspelar sig i skolmiljö. I hans bok "Djävulens märke" finns Malin Lärka. Hon är den fantastiska lärarvikarien som hoppar in när den ordinarie läraren har gått in i väggen. Hon är supertrevlig, duktig och charmig och alla är glada att hon börjat på skolan. Men Malin är egentligen en annan - hon vill komma åt deras själar...............

Idén fick han när han såg dokusåpan 9A på tv där superlärare kom och tog över klassen och ställde de ordinarie lärarna åt sidan.

Han tänkte också på skräckklassikern "Rosemarys baby" när han skrev boken.
Den boken handlar om Rosemary som ofrivilligt föder djävulens barn. LÄS DEN OM DU INTE REDAN HAR GJORT DET!!

En annan författare som var med på seminariet om skräck var Mårten Sandén. Han skriver skräck av instinkt och lust. Han tycker det är ungefär som att åka berg- och dalbana. KUL att bli skrämd.

Han har bl a skrivet en trilogi om Jannike. Böckerna rör sig i två olika världar. Båda dessa världar behövs för att kunna förstå Janniken. I den "verkliga" världen är Jannike en slags värsting, men det visar sig att hon egentligen är en prinsessa. Mårten Sandén menar att han måste göra världen större för att få syn på verkligheten.
Berättelserna om Jannike utgår från en kvinna han såg på sin arbetsplats på ett hotell för länge sedan. Hon var prostituerad och knarkare och platsade inte alls i denna världen

Jag tycker du ska läsa böckerna för att se vad DU tycker. Spännande låter det i alla fall.

tisdag 21 september 2010

Bok- och biblioteksmässan Göteborg


På torsdag och fredag åker Sara (bibl), Ingela (Mn) och Berit(bibl) till den stora mässan i Göteborg.
Förhoppningsvis kommer rapporter om spännande upplevelser. Det blir seminarier om trådlöst lärande, poesiläsning och naturligtvis böcker.....

tisdag 7 september 2010

VALET 2010

Här finns samlade resurser som tar upp valet 2010

http://www.resurs.folkbildning.net/page/4014/val2010.htm

NE:s sidor om valet 2010.

http://www.ne.se/static/useful/samlingar/valet.jsp?login=yes

NE är inte tillgängligt fritt på Internet. På skolans datorer kommer du åt NE. Vill du komma åt NE hemifrån skriver du adressen

http://www.login.pub.malmo.se/ne

Därefter loggar du in med dina PedNet uppgifter.

Lite svårt att hitta in på rätt sida är det sedan , men du kan t ex söka på "val" klicka sedan på den länk som handlar om politiska val. Där hittar du temaartikel om Valet 2010.

söndag 5 september 2010

LUNCHKONSERT


Lyckliga vi som hade möjlighet att lyssna på fantastiskt ljuvliga toner i biblioteket.

Hege Waldeland och Gunnar Spjuth, som båda undervisar musikelever här på Heleneholms gymnasium, spelade för oss.

Antonio Vivaldi Sonate a-moll

Staffan Storm Serenad i sommarnatten

Atanas Ourkouzounov Valse - Slave - Contempotango

Radamés Gnattali Sonat för cello och gitarr


Längesedan jag lyssnat på något så bra!